28 Aug 2011

Berakhirnya Ramadhan..

Bismillahi rahmanirahim~

Hari ini adalah hari ke-28 umat Islam berpuasa dan malam ini pula adalah malam terakhir untuk bersolat terawih. Sedihnya. Tak tahu sama ada tahun depan sempat berjumpa dengan Ramadhan lagi atau tak. Paling gembira untuk Ramadhan kali ini adalah Maksu. Maksu terpilih menjadi tetamu Allah; menunaikan umrah di Tanah Suci. Maksu teramatlah gembira dan secara tak langsung, meniupkan semangat kepada kami yang belum ke sana. Berkobar-kobar rasanya nak ke sana. 

Dari Google
Imbas kembali
Saya mendapat tawaran bekerja sebagai jurupulih carakerja (occupational therapist) di salah sebuah sekolah khas, di bawah naungan NGO seminggu sebelum menjelangnya Ramadhan dan memulakan tugas pada 3 Ramadhan. Syukur, dekat dengan rumah, maksudnya tak perlu menyewa sepanjang bekerja di situ. Rezeki juga menjadi melimpah-ruah..dan berpeluang melihat sendiri dengan orang tertinggi di dunia (time berbuka anjuran Nashmir Holding). Hehe. Rasa macam tak percaya.

Buat masa ini, saya perlu mengendalikan kelas Early Intervention Program (EIP) bersama seorang guru, tetapi guru tersebut cuti bersalin selama 2 bulan. Jadi, Fiza take over kelas guru itu dan mengendalikan bilik snoezelen (multi-sensory room), yang mana equipments dalam bilik tersebut kebanyakannya berfungsi secara automatik. Oh, tak lupa juga, saya ada bilik sendiri, bilik untuk terapi. Hehe, excited.

Seronok juga bekerja, tapi mencabar. Saya seorang di situ. Berbincang pun dengan jurupulih anggota (physiotherapist), untuk sesetengah rawatan/terapi yang kami dah jalankan. Cuma sekarang, apa yang saya plan untuk kanak-kanak yang datang untuk terapi, berjalan lancar sepanjang sebulan ini. Insyaallah, banyak lagi plan yang saya akan lakukan selepas habis cuti nanti.

Sekarang
Saya dah ada banyak tanggungjawab semenjak habis belajar dan bekerja. Oh, saya juga ada buah hati yang hensome iaitu Whitey yang stylish. Hehe. Sedang belajar membawa Whitey, supaya saya jadi cekap untuk beberapa masa akan datang.

Di sini juga, saya nak mengucapkan:Maaf Zahir Batin, jika ada terkasar bahasa, tersalah bicara..
buat sesiapa sahaja yang mengenali diri Fiza.

Nota kaki: Semoga Allah memberi peluang, dapat berjumpa lagi dengan Ramadhan..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...