6 Apr 2013

Coaching Jarak Jauh

Bismillahi rahmanirahim~ 

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah. Buat masa sekarang, saya dapat seorang coachee yang sangat dedicated untuk lose weight. Terima kasih buat Suriati, rakan sekerja merangkap kawan kepada Izma kerana tolong refer Izma kat Kak Fiza! :)

Kisahnya
Izma ni stay area KL, jadi saya coaching Izma dari jarak jauh. Hanya whatsapp dan call menjadi penghubung. Alhamdulillah saya happy dapat coachee mcm Izma sebab Izma rajin bertanya dan sangat determined nak turun berat! 

Testimoni daripada Izma
Macam biasa, bila kita berubah kepada healthier lifestyle, for sure there will be some effects on our body. Izma sendiri admit yang beberapa hari pertama dia try minum teamix, shake (F1) dan TC formula, badan dia mula keluarkan effects. Antaranya:
  • Pening
  • Demam
  • Hidung berair
  • Banyak berpeluh
  • Peluh berbau 
#Tips
Kalau kita rasa peluh berbau, bermakna lemak dalam badan kita memang terbakar dengan jayanya

Alhamdulillah, berkat kerajinan Izma sendiri yang selalu follow up dengan saya..dia berjaya capai target seperti mana yang dia nak dalam masa 1 minggu. Hilang 2 kg dalam masa 1 minggu. Dalam masa yang sama, Izma rasa skin makin improved. Biiznillah. Ok, di bawah, saya sertakan whatsapp saya dan Izma :)

Before timbang berat, tanya apa improvement dulu.
After timbang!

Alhamdulillah. Saya syukur sangat-sangat. Izma is my 1st coachee yang saya pantau daripada jarak jauh. Insyaallah, mari sama-sama doakan yang terbaik untuk Izma. Ameen!

#Dalam fikiran 
Ada sesetengah orang tak mahu invest duit untuk sihat. Bagi mereka, better exercise sebab boleh membantu untuk sihat, tapi macam mana dengan pemakanan? Sihatkah? Terpulang kepada individu untuk menilainya. Just sharing :)

Ok, last but not least, untuk mereka yang berminat nak:
  1. Lose weight
  2. Gain weight
  3. Improve health
  4. Improve skin complexion
Boleh contact saya Hafiza 016-3260136. Insyaallah saya akan cuba membantu!   


Nota kaki: Seorang senior sekolah menengah saya, merangkap medical doctor pun dah join Herbalife! 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...